Pajskal
150g smör
1 dl brun farin
1 dl cocosflingor
3 dl vetemjöl
Fyllning
400g Philadelphia Creme Cheese (laktosfri)
2½ dl strösocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1 limefrukt, rivet skal och saft
3 msk Four Roses lime juice
3 dl gräddfil (Valio laktosfri)
Blanda ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Kör snabbt ihop dem till en deg som sedan trycks ut i en pajform el springform (24 cm i diameter). Ställ formen kallt en stund innan pajskalet förgräddas i 200°C på mittersta falsen i ca 15 min. (För att undvika att pajskalet ”rinner ner” från kanterna kan man lägga vikt aluminiumfolie runt innerkanterna). Låt skalet svalna. Sänk ugnsvärmen till 175°C. Blanda creme cheese med socker och ägg till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker, limesaft + skal samt limejuice och blanda väl. Häll smeten i pajskalet och grädda i 30 min mitt i ugnen. Ta ut pajen och bred gräddfilen över, ställ in pajen i ytterligare fem minuter och låt den sedan svalna innan den serveras.
Kan med fördel dekoreras med säsongens pynt, som jordgubbar till midsommar, tomtar till jul eller kycklingar till påsk! Och nu var det påsk när vi lade ut den, så kakan blev med påskdekorationer.
Ät och njut! Den är försvinnande god!
Tycker
Marja & Anders
Sommar-Cheesecake