Pajdeg:
4 dl dinkelmjöl
50g laktosfritt smör
2 tsk bakpulver
1 dl havremjölk
Salt
Fyllning:
1 purjolök
300g fryst ärter, majs, paprika-blandning
3 sojakorvar
1 liten burk kalamataoliver
150g laktosfri fetaost
3 dl havregrädde
2 ägg
Tabasco, 5-10 droppar
Salt, peppar
Gör så här:
Mixa mjöl, smör, bakpulver och salt i mixer
Fortsätt köra mixern och häll långsamt i mjölken tills det precis blir en smidig deg
Tryck ut degen i en pajform. OBS! Pajskalet behöver inte förgräddas!
Strimla purjon och svetta den kort i stekpanna
Tina grönsakerna och låt rinna av
Skiva korven i slantar och stek dem snabbt
Lägg purjo, grönsaker, korv och oliver i pajskalet
Smula över fetaosten
Blanda grädde, ägg, tabasco, salt och peppar och vispa snabbt ihop. Smaka av till lämplig styrka efter smak.
Häll i pajskalet och platta till med en stekspade så stanningen fyller ut ordentligt
Grädda i 200 grader under ca 30 min, eller tills pajen har en gyllenbrun färg.
Supergott!