MarjAnders goda tekakor (även lämpliga som hamburgerbröd)

MarjAnders goda tekakor (även lämpliga som hamburgerbröd)

3 dl havregryn ½ l vatten kokas upp till gröt
1 pkt jäst för söta degar
100g margarin
½ l vatten till
4 tsk salt
1 dl ljus sirap
Ca 2 l dinkelmjöl

Blanda ”gröten” i kastrullen med margarinet så det smälter. Tillsätt resten av vattnet, salt och sirap,
Låt kastrullen stå tills det blir fingervarmt. Tillsätt jästen. Häll allt i en degblandare, assistent. Tillsätt mjöl till rätt konsistens under omröring. Kör ca 7 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30 min.

Baka ut till tekaksformat ca 80g deg per bulle. Lägg på plåtar och låt jäsa i 25 min. Sätt på ugnen till 225 grader.

Baka i mitten på ugnen ca 8 min. eller efter ugn och behag ;-).

Låt svalna under bakduk. Ät och njut!

Tips! Man kan göra småpizzor av dem. Kavla ut till platt rundel på 15 cm och lägg på fyllning. Gott och enkelt blir det med den färdiga Go Greens Mexican- eller Mediterriansalsa och ost uppepå och kör då på 250grader tills osten fått färg. Går bra att frysa och ha som picknik-mat.

 


Bifogade filer
879 visningar
© Averbis förlag | Kontakt