Ägghummus - gott som pålägg eller dipp

Blir ca 4 dl

3 hårdkokta ägg
1- 2 salladslökar
1 burk kikärtor (ca 400g)
1 dl yoghurt (Alpro soya naturell eller laktosfri turkisk yoghurt)
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad gräslök
2 msk dill
salt, svartpeppar efter smak och tycke


Gör så här

  1. Skala och mosa äggen. Hacka salladslöken.
  2. Häll av kikärterna i en sil och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Mixa kikärterna och rör i ägg, lök, yoghurt, senap, gräslök, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och dill.

Den här röran finns ofta i min kyl. Perfekt som dipp eller på en brödskiva. 

God röra som kan serveras t.ex. på påsk-, midsommar-, och julbord. Och även tas med på picknick.

 


Bifogade filer
2203 visningar
© Averbis förlag | Kontakt