Och om det nu ska grillas på sommaren, så är det enkelt att bjuda på "allt i ett paket". Innehållet kan varieras i oändlighet. En variant är sojakorv med skivor av färsk lök och en klick senap. Eller vegetariska baconstrimlor, som smakar mer som rökt skinka, med kryddor, ost m.m.
Grönt i paket på grill 4 port
16-20 små färskpotatisar
ca 150 g salladslök
1 knippe grön sparris
smör
salt
dill
Skölj, borsta och skiva potatisen tunt. Skölj, ansa och grovstrimla löken. Skär sparrisen i ca 3 centimeter långa bitar. Blanda potatis och grönsaker. Fördela blandningen i fyra högar på folie. Tillsätt några smörklickar, strö över litet salt och lägg i en dillkvist. Vik ihop folien så att den täcker grönsakerna och inte läcker. Ställ foliepaketen på grillen 10-15 minuter eller i ugn, 275°, ca 30 minuter. Servera som förrätt eller som tillbehör till grillat som t.ex. sojaburgare eller grillade vegetariska choritzon.
Bon Appétit!
Marja