Varning för kolloidalt silver!

Livsmedelsverket och läkemedelsverket gick nyligen ut med en varning för kolloidalt silver. Kolloidalt silver tillverkas av destillerat vatten och mängder med mikroskopiska silverpartiklar och det marknadsförs som ett undermedel i hälsokostbranschen. De flesta känner inte till att det finns en risk att man blir silvergrå i hyn och de inre organen.
Jag har själv sett en nära vän anta en sjuklig vit-gråaktig ton i hyn efter en tids intag av silvret, så personligen anser jag att varningen VERKLIGEN är berättigad! Min reaktion på hans hy kom utan att jag visste om dennes intag av kolloidalt silver, utan undrade varför han blivit så grå i ansiktet. Det visade sig att personen, utan att känna till biverkningarna av medlet, intagit silvret sporadiskt under någon månads tid för att förebygga förkylningar och influensa. (Notering 2013-07-07 Såg i ett gammalt Oprah Winfrey-program en man som blivt blå av kolloidalt silver)

Man kan läsa på Livsmedelsverkets sida:

"Finns det risker med att använda kolloidalt silver? 

Ja, det finns risk för att kolloidalt silver kan ha skadliga hälsoeffekter, särskilt om man under längre tid tar produkter som innehåller silverföreningar eller kolloidalt silver.

Det finns uppgifter om personer, som efter långtidstillförsel av silver, även kolloidalt silver, har utvecklat så kallad argyria. Argyria karaktäriseras av en skiffergrå/gråblå missfärgning av framför allt hud och ögonvitor. Även inre organ kan missfärgas. Det är inte farligt, men naturligtvis inte önskvärt. Dessvärre är missfärgningen permanent och går inte tillbaka även om man slutar med silvertillskott."
Läs mer: http://www.livsmedelsverket.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Kosttillskott/Kolloidalt-silver/

Och här:

"Huden, ögonvitorna och de inre organ kan missfärgas.
- Det handlar om en bestående missfärgning, säger Marianne Boysen.
Läkemedelsverket har nu polisanmält flera företag som marknadsför preparaten."
https://www.expressen.se/halsoliv/varning-for-silver-i-halsokost/

Så man kan, som ett gammalt ordspråk, säga: Allt är inte guld som glimmar! 
Om man nu får skämta till om en så allvarlig sak .

Marja

2747 visningar
© Averbis förlag | Kontakt