Tips! Nytt löneparadis för kvinnor! :-)

Kanske man skulle ha en isländsk kvinnlig moderator på ett Martinusforum? För Island toppar jämställdhetsligan i Norden! Finnen har nämligen sagt nej till alla erbjudanden smiley! Hon vet ju av egen erfarenhet varför något sådant skulle urarta ganska snart på de mansdominerade starkt enpoliga maskulina forumen! Men hur kommer det sig att danskarna hamnar på femte plats? Ja skenet av högre utveckling kan bedra även där, har jag förstått den senaste månaden sad:

Jämställdhetsligan Källa: World Economic Forum 2014:


1. Island
2. Finland
3. Norge
4. Sverige
5. Danmark
6. Nicaragua (?)
 

Kan toppositionerna bero på att Island och Finland har/har haft kvinnliga presidenter, medan Norge, Sverige och Danmark fortfarande är konservativa kungadömen? Vilket kanske präglar nationalandan hos folken? Sådan kung sådan manspopulation? Kvinnlig president, sådan jämställdhetsutveckling och kvinnokraft?
Islands Vigdís Finnbogadóttir var världens första demokratiskt valda kvinnliga president, och hon var dessutom ensamstående mor när hon blev vald. Inte dåligt, tycker en som haft erfarenhet av det sistnämnda. Att hon hann med att vara morsa för hela landet. surprise!

Och nu kan man läsa att Island är först med lag om lika lön för kvinnor och män. Wowsurprise!

På Island blir det från och med nu olagligt att betala högre lön till män om de har samma arbete som kvinnor. Den nya lagen började gälla i måndags, och ska leda till att löneklyftan har upphört senast 2020.

Fantastiskt! Det kan leda till en massinvandring för Island av alla de högpresterande nordiska kvinnorna som blir åsidosatta när högre tjänster skall besättas i deras egna hemländer, trots höga betyg och meriter. Män väljer ju män i första hand, oavsett vad. Det där med betyg, kompetens och snyggt CV har inte så stor betydelse, bara man är kompisar och kan ta en öl och snacka jobb i herrbastun…yes
 
I alla fall har Martinus menat att Island är, andligt sett, världens mest utvecklade land. Han var ju inbjuden till Island många gånger och fick sådan upplevelse av de människor han mötte. T.o.m. prästerna bjöd in honom och han höll föredrag om kosmologin för dem. Inte ens någon religiös inskränkthet där inte. Och nu lika lön…var skall det sluta? Kvinnoinvasion? Kvinnofrid?

Synd att man är till åren kommen och redan fått sin utdömda ynka svenska fattigpension med ättestupan som framtida hot. Man hade ju kunnat göra kometkarriär bland jöklar, glaciärer och bland huldror och nissar…Ja, man hade kanske t.o.m. kunnat blivit en ny president typ Tarja Halonen och bara bytt ut de två första bokstäverna till Marja Salonen (mammas flicknamn)! Och ensamstående hade man ju redan fixat på CV:tlaugh! Men då hade man fått skyndat sig att emigrera snabbt…innan alla andra kvinnor upptäckt möjligheterna med det nya löneparadiset Island! Nu när jag tipsat om det här är det ju redan kört. Lycka till du som hinner först! enlightened

790 visningar
© Averbis förlag | Kontakt