Reklam för Alpro mandelmjölk med recept! MUMS!

Jag har nämnt den förut, men måste göra det igen. Prova den nya Alpro Almond Drink! https://www.alpro.com/se/produkter/drycker/mandel

Den är smal, ljuvligt god och kommer säkert bli en favorit hos veganer när de upptäcker den. Och även bland människor som inte tål mjölk eller sojadryck! Den man mixar själv blir inte lika god, tycker jag.

Jag avnjuter mandelmjölken nu på sommaren med frukt och bär. Här är recept på min sommarfrukost, som dessutom är gluten och laktosfri. Och dessutom smal, bara 3 PP för alltihopa enligt Viktväktarna :

2 dl Ekologiska Boveteflingor (flakes), Naturens skafferi
2 dl Alpro Almond drink, mandelmjölk
1 banan
2 dl blåbär eller hallon
1 nektarin eller persika

Skär frukten i bitar, som kan varieras efter säsong och smak, i en djup tallrik. Bred över 2 dl boveteflingor och häll sedan på den underbart goda mandelmjölken från Alpro. Har inte din Coop- eller Ica handlare mandelmjölken hemma, så be dem ta hem den. Den är sagolikt god och dessutom nyttig och smal. Boveteflingorna är inte gjorda av säd utan en slags gräsväxt och bra för dem som inte tål gluten. Lättsmält och gott. 

Vill man ha mer mättande gröt till mandelmjölken skall man köpa GoGreens eller Saltå Kvarns boveteflingor och göra enligt följande:

1 dl boveteflingor (inte frukostflakes!) blandas med 1 tsk psylliumfrön, 1 tsk krossade linfrön och ett kryddmått salt. Häll i 2,5 dl vatten och koka upp under omröring. Ta av från plattan efter en halv minut. Servera med malen kanel, ev. socker, och Alpro mandelmjölk. Jättebra mättande gröt för känslig mage, fri från laktos och gluten! 

Bon Appétit! 
Sommarhälsningar från
Marja

© 2012 Marja Silverfall All Rights Reserved

2116 visningar
© Averbis förlag | Kontakt