Om sk*nka och l*x

Någon som är nyfiken på hur julsk*nkan smakade? 

Jo tack, som skinka gjorde förr, så som våra smaklöksmikrisar mindes skinksmaken. Till och med så likt att jag upplevde det lite för obehagligt likt animalisk skinka. Är den verkligen vegetarisk, frågade sig smaklökarna? Och jag var tvungen att titta efter en gång till på innehållsförteckningen så att vi inte tagit fel paket i affären. Det är helt otroligt vad de kan göra med lite soja!

Jag påstod tidigare att det inte spelade någon roll om den vegetariska maten hade formen av den animaliska, men nu börjar bli kluven i den åsikten. När jag skulle tillaga den vegetariska lättrökta laxen såg den ut som en bit lax med skinn och allt. Skinnet var tydligen också ätbart och gjord av alger. Och nog var smaken snarlik laxens. Något torr i konsistensen kanske jämfört med riktig lax. Men god blev den grillad till örtagårdssåsen.
De övriga delikatesserna, veg-hummer, veg-kycklingklubbor, veg-scampi m.m. kommer att anrättas och jag kommer att skriva om dem allt efter som vi äter dem.

Men nog var det gott med en sk*nkmacka med skånsk senap fram emot kvällskvisten, när man tröttnat på allt det söta i form av julgodis man hävt i sig. Och nu får man ta konsekvenserna av allt frossande med animaliska valkar både här och där 

Här lite bilder av skinkan och laxen.Griljerad vegetarisk skinkaVegetarisk laxGrillad vegetarisk lax med god örtagårdssås

Ja, nu gäller det att ta på sig den vegetariska fuskpälsen och ta en rask promenad med nyinköpta finska animaliska (TYVÄRR!)  skor med inbyggd broddsula. Det för att inte bryta benen i halkan och för att låtsas att man är yngre och "lättare på foten" än man är. 

God fortsättning!
Marja

1319 visningar
© Averbis förlag | Kontakt