Om behandlingar, akupressur och kryckor

Många menar att dagens sjukvård för ett kemiskt krig mot kroppen. Det känns inte rätt. Och man undrar vad man ska ta till för botemedel vid sjukdom. Att vårda sin kropp med hjälp av alternativa metoder tycker många verkar vettigast och man attraheras ofta av de "mjuka" österländska metoderna. 
Eller av homeopatin och andra naturmedel.

Jag gick själv hos en akupressör på 80-talet, som menade att han kunde bota en kronisk axelinflammation som jag har. Han var utbildad i Kina, sade han.
Efter tredje behandlingen, blev jag MYCKET sjuk. Jag fick över 40º feber och kunde inte röra en enda kroppsdel, inte ens ögonen. 
Akupressören blev märkbart orolig, och gav mig allehanda tips, genom telefonsamtal, för att jag skulle få ner febern så att hjärtat inte skulle ta skada(!!!). 
När jag började hämta mig och återkomma till fungerande människa igen efter många! veckor gick jag till biblioteket och lånade alla böcker jag kunde hitta om akupressur. I en bok av en kinesisk akupressör läste jag sedan att man kan bli MYCKET sjuk med influensaliknande symtom om akupressören inte är försiktig nog i sin behandling. Man kan t.o.m. dö om inte febern går ner. Jag gick naturligtvis aldrig på fler behandlingar.

Det vi människor söker för att bli friska är mediciner, "mirakelmedel- eller behandlingar", konstlade övningar m.m., men dessa är ju bara "kryckor", de tar inte bort ORSAKEN. Den enda vägen från sjukdom och ohälsa är att ta bort ORSAKEN, skriver Martinus på många ställen, man måste ändra på sitt liv och sina tankar:

Bl.a. i "Svar på ett brev till en sjuk", som du kan läsa här:
 

Böcker att läsa:
Bisättning
Den idealiska födan
M.fl.

Kosmosartiklar av vikt är:

Människans mentala kortslutningar; K 9/94, 6/80 
Partiklar, tomrum och tankekraft; K 1/01, K 11/82.

© 2006 Marja Silverfall All Rights Reserved

977 visningar
© Averbis förlag | Kontakt