När vi grävde guld i Örebro!

Pia och jag har mailväxlat genom åren och för några månader sen funderade jag på om jag skulle kunna med och fråga henne om hon skulle kunna tänka sig att sälja några gamla Kosmos till mig som jag inte hade och som inte heller längre fanns på svenska. De innehöll Martinusartiklar som jag skulle behöva för mitt informationsarbete om riskerna med felaktig meditation och yoga. Men kände sen att det kanske inte skulle vara så finkänsligt, även om vi alltid haft rak kommunikation mellan oss, för hon ville säkert ha kvar sina årgångar intakta.

En morgon någon månad senare fick jag plötsligt en ingivelse. Jag bad sambon att kolla på ett svenskt  Martinus-forum om det skrivits något nytt av värde. Jag har nämligen gått ur alla svenska grupper och sambon läser aldrig vad där skrivs. För det grälas mest upplever vi båda.

Så vi satte morgonthét i halsen av glädje när vi läste att Pia ville ge bort alla sina gamla Kosmos om man kom och hämtade dem hos henne i Örebro.  Hon skulle nämligen flytta till ett seniorboende. Vi såg att det bara gått en kvart sen hon lagt ut annonsen, så jag sa till sambon att skriv och paxa dem direkt, så ringer jag Pia och bestämmer tid för avhämtning. Vi skulle ju ha semester med husbilen i maj och kunde åka dit när det passade henne. Hon blev jätteglad!  Och så kunde vi ju umgås lite också!  Vi hade ju inte träffats fysiskt sen somrarna på 90-talet i Varnhem och senast då år 2000.

Visserligen hade jag genom åren prenumererat på Kosmos många år och även köpt svenska lösnummer från "anno dazumal" men det var ingen kontinuitet i min Kosmossamling. Det var en unik samling Kosmos från 1970 - 2020 hon nu ville ge bort. De tidigare upplagorna var arvegods från Sigbritt Therner och finns inte längre att få tag på på svenska hos Martinus Institut. Man trycker nämligen inte upp nya exemplar på sådant som är slutsålt.

Så det var två glada sambos som lördagen den 15 maj 2021 parkerade utanför Pias hem och fick se guldskatten uppradad på hennes välfyllda bokhyllor. Vi hade med oss stora lådor att packa ner tidningarna i och förstod av mängden att vi fick hushålla med diselmängden och hushållsvattnet på hemvägen för att inte bli bötfällda för övervikt vid ev. trafikkontroll. Eller att sambon t.o.m. skulle bli av med körkortet, huanimej😱! Se bilder.

Och nog blev det tungt!  Det visade sig vid  kontrollvägning hemma på en vägvåg att våra guldkistor med Kosmos vägde 50 kg och våra vätskeberäkningar höll och vi hade exakt 10 kg tillgodo👍😆.

Så vi hade en mysig afton med Pia och klockan blev sen, vi hade ju så mycket att prata om.  Vi somnade gott i vår lilla Frida och dagen efter började guldtransporten hem med några trevliga stopp i Hjo och Varberg. 

Att sedan bära upp dessa guldtackor till sjätte våningen var ju en utmaning för hissen håller på att bytas ut till ny i vårt hus!🥵 Men då är det en fördel att man bor ihop med en pigg, glad och "lättfotad yngling" som ännu orkar kånka på materia. Själv fick jag pusta ut en stund på fjärde. 😏De har satt ut stolar på varje våning för "gammelt folk"👵🏻. Hissbytet pågår under fyra veckor, det är ingen drömsituation!

Men man kan ju fly ett tag till när man har en rullande bostad att ta till🤗❣️

Pia säger adjö till guldet !

Anders och Marja inspekterar guldfyndet!

Guldtransporten påbörjas! Frida tankas minimalt!

© Averbis förlag | Kontakt