Man tror hellre på sagor än LB!

Martinus har skrivit att de ockulta krafterna släpptes fria på 70-talet, och det är väl resultatet av det vi ser nu med det enorma utbudet av forntida och nutida konstlade andliga övningar och metoder i en enda röra. Ett jättestort smörgåsbord där alla mixar och plockar i sig det man tycker passar bäst för ens egen smak och tro.

Det känns bra att ha kosmologin med sig som vägvisare, för det är lättare många gånger att gå vilse med flocken, än att gå ensam på sanningens väg! 
Det mentala trycket från omgivningen är stort och majoriteten av sökarna vill ju ibland hellre tro på ologiska genvägar, för verkligheten blir kanske lite för trist. Lite "småextaser" skulle väl pigga upp tillvaron på den smala vägen genom mörkret, eller hur . Lite vitt pulver, piller och en och annan svamp, eller kanske lite kaktus skulle kanske smaka? Ja, många är det som gör reklam för lite tjuvkik genom mayas slöja. Många är de också som tror att de psykedeliska upplevelserna är äkta glimtar från en högre värld, som de får skåda. Men enligt Martinus, som hade förstahandsutkik till den andliga världen, är det icke så. FÖR nu är det så att.. 

Det krävs träget arbete av eleven i livets skola för att komma vidare på vägen och det är inte alltid populärt, för man vill hellre tro på sagan om Alladin med den magiska lampan än på varningarna i Livets Bog. 
Hur vanligt är det inte att även de som trots allt förstått lite kosmologi går och testar droger och konstlade andliga övningar? Jo, vanligare än man kan tro. Under alla dessa år jag besökt Varnhem och Klint, eller olika Martinus-forum, har jag knappt träffat någon som helt tagit avstånd från tankarna om att det skulle finnas något positivt med österländska metoder, utsprungna från urgamla shamaniska riter och ritualer. För det är det de är, inte något nyandligt tänkande. "New-age" står kosmologin för, allt annat är "old-age".

Det finns inga genvägar till lyckan. Och det är svårt för människor att ta till sig att man själv måste gå den långa vägen till målet, utan hjälp av någon som helst slags snålskjuts. Ajajaj, man kommer att få "skoskav" på vägen många gånger innan målet är nått. Men den tålmodige eller saktfärdiga vinner. Dem som trodde sig vara först…………gick hon om på slutsträckan!

Marja

© 2008 Marja Silverfall All Rights Reserved

1070 visningar
© Averbis förlag | Kontakt