Håller vi på att bli förgiftade?

"Kontrollera livsmedlen, och du kan kontrollera människorna", lär den förre amerikanske utrikesministern Henry Kissinger ha sagt på 1970-talet. Cyniskt.

Och är det faktiskt inte det som håller på att ske här och i hela världen? Sakta men säkert.  Vi håller på att bli förgiftade?!

Nu kan man inte ens äta frukt med skal som bananer utan att bli förgiftade. Giftet är så starkt att det tränger genom skalet in i köttet. Tur att man i alla år känt till det och hållit sig till de ekologiska.

Nu kan man inte längre äta frysta jordgubbar eller hallon utan att koka dem först, för de är bevattnade med smutsigt kloakvatten fullt med kolibakterier, i något fattigt land där de odlas för mesta möjliga ekonomiska avkastning för fabrikören. Och rent vatten är ju ofta en bristvara och dyrt i dessa länder.

Vindruvor har jag vägrat köpa om jag inte har fått provsmaka dem först. Jag känner direkt när de är besprutade för skalet är segt och smakar beskt. Till skillnad mot obesprutade som har en krispig yta. Man ”biter av” druvan med ett bett, med andra ord. Sött och gott!

Vissa grönsaker och kryddor odlas på frigolit med växtnäring för snabbare produktion. De smakar ingenting. De har inte fått sin smak av solen.

Päron och äpplen ruttnar inifrån innan man ens kan se utanpå att förruttnelsen är igång.

Istället för animaliska produkter äter man det man tror är mer hälsosamt såsom sojaprodukter från sojabönan och quorn - ett konstgjort svampprotein.  Sen undrar man varför man ändå får problem med tarmen, när man tror att man lever sunt. Inte trodde jag att det skulle bli så. Här sitter jag nu sedan ett år tillbaka med en svår tarminflammation och läste nyligen i Sydsvenskan att jodå ; ”Sojabönor kan nämligen ”irritera tarmen och leda till inflammation och diverse allergiska reaktioner” – sagt av en utställare som marknadsför groddar.”
Ofta är det också så att om man är laktosintolerant, som jag är, så tål man inte soja heller.

Och dessutom ”Det är nämligen så att så lite som 30 g av valfri sojaprodukt i raffinerad form påverkar vår sköldkörtel negativt.” Skriver Tina, som har Crohns tarmsjukdom, och mycket mer i artikeln  Soja – bra eller dåligt?
Och quorn då? Jo det är inte ett dugg bättre utan starkt allergen, läs här: Quorn Complaints

Och  snälla groddförsäljare, du går ju inte fri heller.
För sallader och groddar kan man få salmonella av. Orsak; bevattning med kontaminerat vattnet eller genom dålig hantering.

Ja, så här skulle jag kunna hålla på i evigheter och lista allt som är sjukt.
Den ökande importen av frukt och grönsaker däckar allt fler svenskar i matförgiftning. Och det finns inte längre några garantier att man får friskare vegetabilier om man handlar ”närproducerat”. Läste nyligen någonstans att det var en skånsk bonde som manipulerade vetet så att det skulle bli större produktion och större avkastning. Folk blir sjuka av det vita mjölet nuförtiden. Våra magar är inte anpassade för det nya vetet och fler och fler blir glutenintoleranta. Eller Celiaki som det också heter.

Det finns de som hävdar att vi är för många människor här på jorden. Våra resurser räcker inte till alla, säger de. Gör de allt för att ”kontrollera livsmedlen”? Ser inte bättre ut. Läkemedelsindustrin blomstrar och drar hem storkovan.
Är det ett medvetet försök till en slags befolkningsreducering som pågår? Eller är det bara mammon som styr? Dansen kring guldkalven? Alla vill få ut mesta möjliga ekonomiska vinster ur minsta möjliga kostnader och insatser? Det är nog båda, skulle jag tro. Människor som äter förgiftad mat lever kortare tid. Så är det ju.
Om man nu skall tro Martinus så räcker den här planetens resurser gott och väl till oss alla och många miljoner till utan några som helst problem. Så vi får hoppas att denna galenskap snart tar slut och vi går en frisk och sund framtid till mötes. I hälsans tecken.

Hoppas Marja
som skalar alla frukter som går — om det nu hjälper nåt…

2132 visningar
© Averbis förlag | Kontakt