Blogg för Marja

Polförvandling pågår hos människan till ett mänskligt tredje kön

apr
29

Vi skall inte för alltid förbli män och kvinnor. Förvandling pågår till ett ”samkön” dvs. ett ”tredje kön”. Och det är ju redan vedertaget inom den materiellt-mänskliga psykologin att män och kvinnor har, förutom sin egen maskulina eller feminina sida, även den motsatta sidan i sin mentala struktur.

Den maskulina polen hos mannen och den feminina polen hos kvinnan har sitt utlösningscentrum i de sexuella organen, medan den motsatta polen har sitt utlösningscentrum i hjärnorganen. Enligt Livets Bog.

Posted By Marja läs mer

Om skandalerna kring Svenska Akademin

apr
13

Det finns väl ingen som missat de skandalösa turerna kring den tidigare så ansedda "anrika" Svenska Akademin, som delar ut Nobelpriset i litteratur varje år. Om man inte följt med i turerna kan man läsa vad som hänt i korthet här

Vad som fångade mitt intresse idag var emellertid detta:

Posted By Marja läs mer

Tips! Nytt löneparadis för kvinnor! :-)

jan
02

Kanske man skulle ha en isländsk kvinnlig moderator på ett Martinusforum? För Island toppar jämställdhetsligan i Norden! Finnen har nämligen sagt nej till alla erbjudanden smiley! Hon vet ju av egen erfarenhet varför något sådant skulle urarta ganska snart på de mansdominerade starkt enpoliga maskulina forumen! Men hur kommer det sig att danskarna hamnar på femte plats?

Posted By Marja läs mer

Beskydd i vissa situationer måste ske genom maktutövning

dec
16

Som vårt samhälle ser ut nu, kan rättsväsendet inte beskydda kvinnor från sexövergrepp. Det kan man förstå av den massiva vittneshögen som metoo-revolutionen visat på.

Posted By Marja läs mer

Män har fem olika sätt att hantera jämställdhet

dec
14

Män har fem olika sätt att hantera jämställdhet. Identifiera vilket förhållningssätt du och dina manliga vänner/ovänner, chefer och kollegor har.
Forskaren Pia Höök beskriver i avhandlingen "Stridspiloter i vida kjolar" männens olika förhållningssätt så här:

Posted By Marja läs mer

Metoo - sett utifrån den andligtvetenskapliga tolkningen

nov
28

#metoo!

Jag levde sambo i tre år i början av 80-talet med en man som visade sig ha stora maktbehov och vilja till kontroll över sin omgivning. 
Han var klinikchef på min arbetsplats, fritidspolitiker och en otroligt charmerande man - utåt. 
Men i hemmet förvandlades Dr. Jekyll efter en tid till Mr. Hyde. Hans vilja och ord var lag. Min energi gick ständigt åt till att pejla in hans sinnesstämningar från ena stunden till en annan. Den kunde växla från lugn till ilsken på en sekund. Varför? Det gick inte att utröna.

Posted By Marja läs mer

Martinusforum som saknar tydlig koppling till den andliga vetenskapen

nov
23

Det är inte genom ritualer, sakrament, avgudadyrkan, yoga, meditation, andningstekniker, qigong, reiki, gamla konstlade andliga övningar och gamla trosreligioner som vi kommer vidare i utveckling.

Posted By Marja läs mer
Posted By Marja läs mer

Nytt veganskt- och vegetariskt pålägg i affärerna!

sep
08

Det händer mycket intressant på den vegetariska matfronten nu! yessmiley

Posted By Marja läs mer

Om islamistisk kvinnosyn

jun
14

Eftersom jag kommer från det feminina hållet har jag mest intresserat mig för de gamla religiösa ledarnas och deras patriarkala efterföljares kvinnosyn.
Ingen av de tidigare religiösa ledarna som Buddha eller Muhammed verkar ha varit upplysta, invigda eller haft kosmiskt medvetande i ordens rätta bemärkelse, utom Jesus, det framgår här i citatet från LB 6 st, 2139. Det har räckt med en eller några kosmiska glimtar:

Posted By Marja läs mer

Sidor

Subscribe to RSS - Blogg för Marja

Prenumerera på nyheter via RSS

Om du vill prenumerera på senast gjorda uppdateringar kan du klicka på denna ikon

 längst ner på någon av nedanstående sidor. Du skapar då en prenumeration på respektive ämne i portalen.

Blogg   Alla artiklar   Video   Bandföredrag   Vegetariskt   Hälsa & skönhet   Exempel från Outlook hur det fungerar >>