Blogg för Anders

#metoo vågen ur ett andligt-vetenskapligt perspektiv

nov
26

Det påstås av en överväldigande majoritet kosmologer att alla upplevelser i livet är karma. Denna syn har satt sig så hårt fast att man kan tala om en suggestion eftersom man då bortser från följande analyser och berättelser, min fetstil:

……

Posted By Anders läs mer

Arvstvister i domstol

mar
29

Nytt inlägg i monetärdemokrati-bloggen om arvstvister och ekonomi. Läs mer här:

http://monetardemokrati.se/blogg/arvstvister-i-domstol/

 

Posted By Anders läs mer

Erhvervsstyrelsen och tillsyn över Rådet för MI

aug
30

Den 25:e augusti i år 2016 skickade fyrklöverns advokat ett mejl till den danska "Erhvervsstyrelsen" [Det centrala verksamhetsregistret] som enligt min förståelse bl.a. utövar tillsyn över företag och organisationer i Danmark. Advokaten lyfter fram att Rådet för Martinus Institut inte följer gällande dansk lag genom att bl.a. göra ändringar i stadgarna [vedtægter] mot stiftarens [Martinus] vilja.

Posted By Anders läs mer

Sammanfattning av processkrift E från 2016-07-22

jul
25

Fyrklöverns advokat har nu svarat rätten i processkrift E den 22 juli 2016.
https://www.martinus-webcenter.dk/retssag/files/2016-07-22-processkrift-e-peer-petersen.pdf

Här följer innebörden i koncentrat såvitt jag kan förstå de invecklade turerna men den intresserade uppmuntras att själv läsa den danska originaltexten. Jag gör några egna reflexioner i slutet av denna blogg.

 

1. Följer Rådet MIs lagar?

Posted By Anders läs mer

Reflexioner på Jes Arbovs öppna brev till MI

maj
08

Jes Arbov har skrivit en lysande sammanfattning av kärnan i problemet med rådet för Martinus Institut här. Problemet är i sin renodlade form enligt min mening detta:

Posted By Anders läs mer

Vem är värdig makten?

maj
08

Makt. Detta ord genomsyrar i princip alla mänskliga förehavanden och har i alla tider skapat problem. Den halva av mänskligheten som vi kallar män har helt dominerat maktutövningen p.g.a. den dominerande maskulina polen och frånvaro av den feminina. Makt har även i mycket liten omfattning utövats av kvinnor men skillnaden har bara varit att en överdriven maskulin pol i dessa fall utlösts i en kvinnlig kropp.

Posted By Anders läs mer

Den saknade sexuella polen

apr
13

Det går i skrivande stund en dokumentärserie i fyra delar på Kunskapskanalen som heter ”Kvinnors makt i världshistorien”. Programmen kan även ses på nätet här: http://urplay.se/program/193170-kvinnors-makt-i-varldshistorien-civilisation

Posted By Anders läs mer

Polförvandlingen som kosmisk kemi

apr
02

Enligt Martinus går vårt eviga liv i spiralkretslopp genom sex tillvaroplan. De vi kan se och förnimma här på jorden är mineral-, växt- och djurriket där vi människor tillhör slutfasen av det sistnämnda med våra kusiner schimpanser och andra människoapor inte långt efter oss.  Nästa rike, det riktiga människoriket, börjar så smått kasta sina första strålar in mot oss genom allt det vi benämner som humanitet.

Posted By Anders läs mer

Föreläsning i Hässleholm 10 feb 18.30 - 20.30

jan
22

Jag (Anders) är inbjuden att hålla föreläsning i Hässleholm den 10 februari 18:30 - 20:30 på Södra Sandgatan 4, IOGT-lokalen bredvid kyrkan. Karta >>
Jag kommer att gå igenom grunderna i monetärdemokratin första timmen och det finns tid för frågor, funderingar och fördjupningar andra timmen.

Posted By Anders läs mer

Recension av boken "Paradigmskifte på gång?"

aug
18

På semestern nu i år läste jag Pia Hellertz' fantastiska bok "Paradigmskifte på gång?”. Vi bodde i en liten mysig stuga på den Jylländska nordvästkusten som hade ett härligt uterum där man kunde sitta och läsa trots den blåsiga sommaren. Jag har skrivit en recension som ligger ute på Bokus sajt och jag återger den också här:

Posted By Anders läs mer

Sidor

Subscribe to RSS - Blogg för Anders

Prenumerera på nyheter via RSS

Om du vill prenumerera på senast gjorda uppdateringar kan du klicka på denna ikon

 längst ner på någon av nedanstående sidor. Du skapar då en prenumeration på respektive ämne i portalen.

Blogg   Alla artiklar   Video   Bandföredrag   Vegetariskt   Hälsa & skönhet   Exempel från Outlook hur det fungerar >>